Print

Kino / četvrtak, 9.11.2017.

ŽIVOT OD MILIJUN DOLARA

Kino Poreč
  • 18:45
  • 25 kn

kinodvorana POUP-a

+ druženje nakon filma s redateljem i scenaristom  Robertom Zuberom, moderator Đelo Hadžiselimović / foaje kina

cijena ulaznice: 25kn
zemlja: Hrvatska
režija: Robert Tomić Zuber
trajanje: 78 minuta

Nakon što su iscrpili sve medicinske mogućnosti u Hrvatskoj,roditelji petogodišnje djevojčice Nore Šitum kreću u finalnu bitku za život svoje kćeri. Đana i Ivica pokreću humanitarnu akciju za Norin spas koja na noge podiže cijelu Hrvatsku. Njeni građani u samo tjedan dana prikupili su gotovo milijun dolara za Norino liječenje u SAD-u. Nažalost, Nora nije izdržala te dva mjeseca kasnije umire. Njeni ožalošćeni roditelji vraćaju se u Hrvatsku, pronalazeći utjehu u tome da će preostalim novcem pomoći drugoj bolesnoj djeci. No, udruga preko čijeg se računa prikupljao novac za Norino liječenje, na opetovane upite roditelja koliko je novca preostalo, nepreciznim odgovorima skriva tu brojku. Iduće četiri godine Norini roditelji prolaze kroz medijski i pravni pakao, pokušavajući otkriti što se dogodilo s novcem...

Robert Tomić Zuber rođen je 1976. u Puli. Posljednjih dvadeset godina radi kao novinar i urednik u hrvatskim tiskovinama, na radiju i televiziji. Posljednje desetljeće režirao je tri dokumentarna filma. Na stanici u Puli o prvom koncertu Đorđe Balaševića u Hrvatskoj nakon rata. Slučajni sin proglašen je najboljim hrvatskim dokumentarcem 2008. i nagrađen nagradom Oktavijan, hrvatskih filmskih kritičara. Treći film  Mila traži Senidu nagrađen je na Sarajevo film festivalu i Mediteran film festivalu. Godine 2016. osniva produkcijsku kuću TOROlab. U posljednje dvije godine režirao je dva dokumentarca: Kandidat s Tomislavom Pulićem i Možeš biti sve što hoćeš, oba u konkurenciji ZagrebDoxa.

rezervacija ulaznica banner

 

Rezerviraj kino ulaznicu

Rezervacije se mogu vršiti na rezervacijskom sustavu http://rezervacije-poup.hr a podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava.
Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

 

Cjenik:

Redovni kino program: 25,00kn
Marketinške / dobrotvorne akcije: 20,00 kn
Umirovljenici: 15,00 kn (uz predočenje potvrde o mirovini i osobne)
Studenti: 15,00 kn (uz predočenje indexa i osobne)
Festivali: 15,00 kn
Djeca ispod 7 godina: 15,00 kn
Osobe sa invaliditetom / pratitelji osoba koje se kreću pomoću invalidskih kolica: 15,00 kn
Organizirane školske matineje: 10,00 kn
Rođendanski popusti: - 50% od ukupnog iznosa
Osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica: besplatno

Legenda kategorizacije filmova

 

kategorija-12.png

Kategorija "12" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina.

 

kategorija-15.png

Kategorija "15" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 15 godina.

 

kategorija-18.png
Kategorija "18" označava filmove čiji sadržaj je preporučen isključivo punoljetnim osobama i nije preporučen za maloljetnike.