Print

Kino / subota, 11.11.2017.

LIGA DŽENTELMENA

Kino Poreč
  • 18:00
  • 15 kn

THE LEAGUE OF GENTLEMEN, 2017.
/ kinodvorana POUP-a
cijena ulaznice: 15kn

zemlja: Hrvatska
režija: Silvio Mirošničenko
trajanje: 52 minute

Kružok ljubitelja filma prozvanih hitchcockovci okupljao je filmske redatelje, kritičare i teoretičare koji će kasnije postati glavnim uzdanicama hrvatske kinematografije. Dokumentarni film "Liga džentlmena" tematizira grupu filmaša, književnika i intelektualaca koji su se družili u zagrebačkim kavanama, okupljeni oko filmskog kritičara Vladimira Vukovića. Iz tih razloga ova se grupica finih ljudi, džentlmena, kako su sami sebe prozvali, nazivala Ligom džentlmena, a javnost je poznaje kao grupu filmaša oko Vladekovog stola.

Silvio Mirošničenko rođen je u Bad Schussenriedu (Njemačka). Diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao brojne dokumentarce za HRT kao i za nezavisne producente. Dokumentarci su mu prikazivani i nagrađivani kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Nagrada za najbolji dokumentarni film (Ophodar pruge) na Cinerailu 2004. (Francuska). Nagrada za najbolju montažu na Danima hrvatskog filma 2008. (Edo Maajka - Sevdah o rodama). Nagrada za najbolji film  na DORF-u 2008. (Edo Maajka - Sevdah o rodama).

rezervacija ulaznica banner

 

Rezerviraj kino ulaznicu

Rezervacije se mogu vršiti na rezervacijskom sustavu http://rezervacije-poup.hr a podignuti do pola sata prije početka projekcije, u protivnom se brišu iz sustava.
Blagajna kina otvara sat vremena prije projekcije.

 

Cjenik:

Redovni kino program: 25,00kn
Marketinške / dobrotvorne akcije: 20,00 kn
Umirovljenici: 15,00 kn (uz predočenje potvrde o mirovini i osobne)
Studenti: 15,00 kn (uz predočenje indexa i osobne)
Festivali: 15,00 kn
Djeca ispod 7 godina: 15,00 kn
Osobe sa invaliditetom / pratitelji osoba koje se kreću pomoću invalidskih kolica: 15,00 kn
Organizirane školske matineje: 10,00 kn
Rođendanski popusti: - 50% od ukupnog iznosa
Osobe koje se kreću pomoću invalidskih kolica: besplatno

Legenda kategorizacije filmova

 

kategorija-12.png

Kategorija "12" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 12 godina.

 

kategorija-15.png

Kategorija "15" označava filmove čiji sadržaj ili dijelovi sadržaja nisu preporučeni za maloljetnike mlađe od 15 godina.

 

kategorija-18.png
Kategorija "18" označava filmove čiji sadržaj je preporučen isključivo punoljetnim osobama i nije preporučen za maloljetnike.